Davidoff - Cool Water Woman

"Cool Water gibi bir efsaneyi kadınlar için de uyarlama çabası bence anlamsızdı."

Tür: Eau de Toilette (Kadın)
Üst Nota: Ananas, ayva, frenk üzümü, kavun, zambak, limon.
Orta Nota: Nilüfer, bal, yasemin, alıç, inci çiçeği, gül, böğürtlen, menekşe.
Alt Nota: Misk, sandal ağacı, frambuaz, vanilya, şeftali, vetiver.
Burun: Pierre Bourdan
Yıl: 1996

Hmm... Limon, ananas ve karışık meyveler... Tam anlamıyla açılış bir meyve şöleni gibi. Güzel mi? Bence gayet iyi ama ilerde değişmek üzere iyi. Klasik cool water’a tarz olarak pek benzemeyen bir açılışı var ve şişe rengi gibi mavi bir açılış olmadığı kesin. Daha çok sarı bir açılışı var.

Orta notaya geçtiğinizde çiçekler kendini çok net bir şekilde belli ediyor. Çok karışık üst ve orta notaya rağmen bence harmanı iyi dengelemişler ve kokular birbirine çok fazla üstünlük sağlamıyor. Bu notada yapısal olarak kendini erkek abisine oldukça benzetiyor ve o sarı açılışı yeşil-mavi bir açılışa dönüştürüyor. İlerledikçe koku iyice mavi bir hal alamaya başlıyor ve buram buram ben bir yaz kokusuyum diyor. Üzülerek söylemeliyim ki bu dediklerim 4-5 dakika süren kısa bir sevinçten ibaret kalıyor. Beni üzen kısım ise orta notanın git gide limonlu bulaşık deterjanı gibi kokmaya başlaması. Bal, alıç ve böğürtleni görünce çok umutlanmıştım ama bu deterjan kokusu hiç iyi olmamış. Çok net söylüyorum, limonlu bulaşık deterjanı... Ancak kokladığım en güzel deterjan diyerek belki avutabilirim sevenlerini.


Dip notaya geçmeden önce hafif bir vanilya ile sandalın oturaklı kokusunun güzel bir hale getireceğini düşündüm parfümü ama şeftali ve frambuaz kokularını biraz yadırgamıştım. Boşuna düşünmüşüm. Orta nota aynı şekilde kendini dip nota adı altında devam ettiriyor ve özel bir tarafı olmadığına inandığım deterjanımsı koku hiç geçmiyor. Bence orijinal cool water’dan sonra kadınlar için uyarlaması hiç başarılı olmamış. Zaten bir parfüm isminin hem kadınlar hem de erkekler için kullanılmasını hiç sevmemişimdir. Sadece ben buram buram temizlik kokmak istiyorum diyenler deneyebilir ama onlara da Bulgari Blu'yu öneririm.. Sahil kenarı dışında hiçbir yerde hayal edemedim. Hatta sahil için kullanılabilecek en iyi parfümlerden biri olduğunu söyleyebilirim. Onun dışında tavsiye edemeyeceğim bir parfüm.

5 yorum:

  1. bu koku da hypnotic, calvin klein euphoria burberyy weekend gbi erkekler tarafından cok cok begenildigi öne sürülen fazlasıyla şisirilmiş bir parfüm...cook fazla kullananı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkekler tarafından beğeniliyor olayı bir efsane. Beğenmeyen fikrini belirtmediği için öyle geliyor. :-) Ayrıca Cool Water Woman gerçekten özgünlük içermeyen ve vasat bir koku. Zaten orjinal erkek versiyonundan yıllar sora yapılan bir uyarlama da ticari kaygının göstergesi. Şişirilmiş bir koku olduğunu konusunda yanı fikirdeyiz.

      Sil
  2. :)) cook merak ediyorm erkekler tarafından begenildigini nasıl tespit ediyorlar nerde yapılıyor bu arastırmalar işin garip kısmı da erkekler hynotic posıon u cok sever diyolar bazı ülklerde yasaklanmıs diyorlar ama benm tanıdıgım parfümü göstermiş oldugum denettigim hiç bir erkek sevmedi:)

    YanıtlaSil
  3. Hiçbir parfüm herkes tarafından beğenilemez. Bu bir zevk meselesi.

    YanıtlaSil
  4. Buna benzer ferah bi parfüm daha güzel bi parfüm önerebilir mısınız?

    YanıtlaSil