Burberry - Brit For Women

"Genç kız kokusu... Çok özel bir tarafı olmayan, klasik ama risksiz..."

Tür: Eau de Toilette (Kadın)
Üst nota: Yeşil limon, armut, limon otu, badem.
Orta Nota: Beyaz şakayık, tatlı badem.
Alt Nota: Amber, vanilya, tonka fasulyesi, maun.
Burun: Nathalie Gracia-Cetto
Şişe: Fabien Baron
Yıl: 2003

İlginç bir firma bu Burberry. Çok kaliteli kokular yaptığını iddia edemem ama bazı insanlar için bazı kokuları vazgeçilmez hale getirebiliyor. Brit de bence bunlardan birisidir. Limon kolonyası gibi bir açılışa sahip. Armut kokusu da limon kadar baskın ve ilginç bir karışım olmuş. Sanırım üst notadaki buruk koku da bademden kaynaklanıyor. Açıkçası çok tarzı olmayan bir açılışa sahip. Açılışıyla birlikte de pek ümit verici cinsten değil.

Kalp notasında hissettiğim buruk bir çiçek var ve muhtemelen bu beyaz şakayık olmalı. Vanilyanın da etkisiyle üst notadaki ekşilik ve burukluk biraz dengeleniyor. Hatta şaşırtacak biçimde açılışına oranla çok farklı bir kokuya dönüşüyor ve bence hiç de fena değil. Yine de sıradan vanilyalı kokuları andırmıyor değil.

Dip nota bence gayet yerinde seçilmiş esanslardan oluşuyor. Amberi görünce biraz tedirgin olmuştum ama aksine orta notayı bastırmayacak bir karakterde çıkıyor. Biraz hayvansal bir yapıya büründürüyor ama gene de katlanılabilecek düzeyde. Muhtemelen kalıcılık katıyor.

Özetlemek gerekirse kremsi yapıda bir parfüm. Vanilyanın baskınlığı üzerine kurulu, hafif ekşimsi meyve kokuları gibi geliyor genel olarak. Erkekler için olanına yapısal olarak benzer duruyor. Yani vanilyanın yumuşaklığından çok haz etmiyorsanız size arada kendini belli eden hafif bir ekşilik ile güzel sürprizler yapabiliyor. Kumral ve genç bayanlara uygun gidebilecek bir parfüm. Kışı yumuşatmak için güzel bir seçim olabilir. Onun dışında baharda da gayet güzel gidebilir ve hatta yazın bile sırıtmaz. Touch’ın kokusuna benzetebilirsiniz ama Touch buna göre biraz daha tarzı olan bir parfüm. Brit ise denge ve harman bakımından genel kullanıcıya ve günlük kullanıma daha ideal bence. Pembe-beyaz renklerine benzetilebilecek cinsten bir parfüm olduğunu söyleyebilirim. Bir sanat eseri olmasa da bence başarılı. Vanilya sevmeyenlerin gene uzak durması gerek. Kalıcılık ve farkedilirlik anlamında çok fazla beklentiniz olmamalı. EDP versiyonu daha iyi olabilir ama koku olarak farklarını bilmiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder