Burberry - Burberry

"Yağlı, kirli bir yapısı var ve orta yaşa hitap ediyor."

Tür: Eau de Parfum (Kadın)
Üst Nota: Siyah Frenk üzümü, şeftali, kayısı, armut.
Orta Nota: Yasemin, sandal ağacı, yosun.
Alt Nota: Misk, vanilya, sedir.
Burun: Michel Almairac
Şişe: Pierre Dinand
Yıl: 1995

    Burberry’nin klasik parfümünü hepiniz bilirsiniz. Özellikle erkekler için olanı en tanındık kokulardan birisidir ve birçok yerde karşınıza çıkabilir. Eski adıyla "Burberry London" ama sonrasında o isim başka bir parfümün adı oldu. Kadınlar için olanını koklarken gene ağır bir parfümle karşılaşacağımı düşünmüştüm. Ancak şeftali ve kayısı ile başlayan bir koku ne kadar ağır olabilir ki? Maalesef yanılmışım. Açılış itibariyle şeftali, kayısı ve armut çok net hissediliyor. Sanırım hafif ekşilik de üzümden geliyor. Yapı olarak erkek kardeşine benzer bir açılışa sahip. Keskin ve çarpıcı... Sakın meyvemsi özelliğine aldanıp da hafif bir yaz parfümü gibi açılacağını beklemeyin. Yapaylık fazla değil ama esanslar çok ağır seçilmiş.

    Kalp notasına geçtiğinde meyvelerin etkisi çok kaybolmuyor. Sandalın kokusu da çok belirgin değil. Meyvelerin o ağır kokusu her türlü kokuyu bastırıyor. Zaten orta notada çok az esans kullanılması da üst notanın ana temayı oluşturmasından kaynaklanıyor olsa gerek. Koku daha da ağır bir yapıya bürünüyor bu notada. Erkek kardeşi de aynen böyle bir yapıya sahipti.


    Dip notaya ise gene erkek kardeşindeki gibi yumuşatmak amacıyla bir vanilya koyulmuş ama başarılı olmuş mu? Gene hayır. Alt notaya inince koku malesef biraz yapaylığa bürünüyor. Bu parfümü nasıl bir bayan kullanmalı diye düşününce hiçbir izlenim canlanmadı gözümde. Çünkü o kadar ağır ki hiç olumlu eleştiri alabileceğine inanmıyorum. Kumral ve yaş olarak ortalama üstü birinde belki diyorum ve bir erkek gözüyle tavsiye etmiyorum. Bunların sadece kişisel görüş olduğunu da tüm Burberry hayranlarına hatırlatayım. :-)

    Not: Puanlama yapmak için bir kez dana inceleme yapmam gerektiğini düşünüyorum ama 5'ten fazla vermem gibi.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder