Acqua di Parma - Blu Mediterraneo Cedro di Taormina

"Çoğu turunçgil parfümünde görülebilecek bir harmana sahip olsa da doğallığı ve yumuşaklığı ile sizi hiç sıkmayacak bir zerafete sahip."

Tür: Eau de Toilette (Unisex)
Üst Nota: Turunçgiller, turunç yaprağı, fesleğen.
Orta Nota: Lavanta, karabiber.

Alt Nota: Virginia sediri, laden reçinesi, vetiver.
Yıl: 2016

Blu Mediterraneo serisinden ateşin, toprağın ve rüzgarın kokusu diye geçiyor Cedro di Taormina. İlk sıktığınızda tatlı turunçgil esanslarının yanında yeşil kokular geliyor. Fesleğeni bu aşamada hissedersiniz. Yarım dakika olmadan acımsı turunç kokusu burnunuza geliyor. Çok doğal ve yumuşak bir koku ama acı havası her daim mevcut. Fahrenheit'ın üst notasındaki turunçgil kokusuna benziyor karakter olarak. Fesleğenin kattığı hava oldukça güzel. Alışık olduğunuz freş turunçgil parfümlerinden farklı olarak hem yumuşak hem acı bir turunç kokusunun karışımı gibi kokuyor. Bence çok güzel bir açılış. Benzeri parfümlerden farklı olarak daha karakteristik. Zaten bir parfümün üst notasını fahrenheit'a benzetmek öyle kolay bir iş değil. Kokular hem çok doğal kokuyorlar hem de yer yer anlamsız bir sentetiklik geliyor. O kısmını çözemedim ama bence gayet başarılı bir üst nota.

Orta notada parfümün turunçgil havası kaybolmuyor. Parfüm hep turunçgil havasında ama böyle alttan alta da kurumuş çam yapraklarının kokusunu alıyorsunuz. Bence vermek istedikleri Akdeniz temasını vermişler. Hafif tuzlu akuatik bir havaya da sahip. Böyle gerçekten Akdeniz sıcağında, denizi görebileceğiniz ama biraz da iç kısımlarda yer alan bir köyün içindesiniz sanki yakınınızda portakal, limon ağaçları var. Acı kokan bir portakal ama. Alttan alta da çam ormanlarının kurumuş yaprak kokusunu alıyorsunuz. Koku karakteristiği çok güzel bu bölümde. Bana Givenchy Insense Ultramarine'de yaşadığım duyguyu anımsattı ama o daha iyi bir kokuydu. Genel olarak orta notası güzel ama özgünlük olarak zayıf. Benzer pek çok parfüm bulunabilir. Rakiplerinden sıyrılan tek yani ferah kokmayan bir turunçgil parfümü olması. Lavantayı çok alamasam da karabiberin kokusunu alabiliyorsunuz.


Alt notaya geçişinin izlerini zaten size çok önceden söylüyor. Alttan alta kokan cam yaprakları demiştim ya işte onlar devam ediyor. Turunçgil tabi yavaş yavaş sönüyor. Sedir kokusu zaten bize çam kokusunu andıran esans. Üstüne çok sert olmayan bir reçine ve biraz da kuru kabe samanı eklenmiş ama başrol oyuncusu kesinlikle sedir. Kurumuş çam yaprağı kokusunu sevenler varsa bunu da seveceklerdir. Alt notada bile Akdeniz havasını almaya devam ediyorsunuz. O akuatik havayı harmanda güzel yakalamışlar. Alt nota diğer notalardan daha doğal kokuyor. Turunçgil kokuları alt notada git gide sönüyor ve sönerken daha tatlı bir havaya bürünüyor. Alt notanın son kısımları çok kurumuş çam koktuğu için sizi biraz boğabilir.


Özetle güzel bir Akdeniz temalı parfüm Cedro di Taormina. Yalnız biraz klişe. Çoğu yaz parfümünde zaten üstte turunçgil ve nanegiller, ortada hafif baharatlar ve çiçekler, altta sedir gibi odun kokuları yer alır. Yüzlerce örneği var. Yani yeni hiçbir tarafı yok. Mesela elimdeki Davidoff Echo Summer Fizz neredeyse aynı koku fakat şunu söylemeliyim ki Cedro di Taormina çok daha kaliteli. Gereksiz bir freșliğe va akuatik havaya bürünmediği için gerçekten doğal kokuyor ve size Akdeniz ruhunu güzel yaşatıyor. Bence imkanınız varsa denenebilir ama ne yazık ki biraz silik karakterde bir parfüm. Özellikle ofis ortamında şahane olduğunu söylemeliyim. Oda mükemmel kokuyor. Ben özellikle orta notanın kokusunu çok beğendim ki zaten baskın olan da bu bölüm. Alt nota da gayet kaliteli. Üniseks dense de kesinlikle erkekler için uygun bence. Yaş olarak 25'ten yukarı herkese uygun. Dediğim gibi özel bir tarafı yok ama çok güzel ve doğal bir koku. İmkanınız varsa denemeye çalışın. Belki seversiniz ve hep kullanmak istersiniz ama kör alış yapmayın. Genel karakteristiği de şık ve bakımlı bir beyefendi parfümü gibi. Gerçekten çok zarif ve sizi hiç rahatsız etmeyen bir koku. Saatlerce koklasanız da bıkmazsınız. Parfümden ziyade yumuşak ve özel bir kolonyayı andırıyor. Zaten kolonyalarıyla meşhur bir markadan bahsediyoruz. Bence İtalyan zerafetini çok güzel yansıtan zarif bir Akdeniz parfümü. Mutlaka denemenizi öneririm.

Blu Mediterraneo
Parfümümüzün incelemesi bitti ama Blu Mediterraneo serisiyle ilgili bir şey eklemek istiyorum. Adı üzerinde akdeniz temalı bir parfüm serisi ve galiba sekiz kadar farklı parfümü var. Seriden ikisini kullandım sadece ama birer kolonya gibiler ve gerçekten akdeniz havasını hissettiriyorlar. Enteresan bir şekilde de her mevsime gidebilecek yapıdalar. Karmaşık parfümlerden sıkılan ve sadelik arayanlar için güzel bir seriye benziyor. Oldukça zarifler ve özellikle ofis kokusu olarak çok başarılılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder