Jaguar - Performance

"Yeşil naneli sakız kokusu gibi..."

Tür: Eau de Toilette (Erkek)
Üst Nota: Reyhan, mandalina, nane, selvi.
Orta Nota: Menekşe yaprakları, küçük Hindistan cevizi, sardunya, adaçayı.
Alt Nota: Tonka fasulyesi, egzotik odunlar, beyaz misk.
Yıl: 2002

Hiç sıcak bakamamışımdır Jaguar parfümlerine. Belki de yakıştıramıyorum bu firmaya. Klas şişesinin araba tekeri şeklindeki kapağını açınca, içindeki yeşilimsi sıvıdan benzin çıkacağından bile korkuyor insan. Peki nasıl bir koku acaba? Berberlerde sıkılan ucuz parfümler vardır. O parfümlerin daha kalitelisi gibi kokuyor Performance. İnanılmaz özellikleri, yenilikleri, tarzı yok belki ama ideal bir genel kullanıcı parfümü. Erkeksi ve kendi çapında klası olan bir koku.

Açılışında limonumsu ya da yeşil mandalinamsı bir koku sizi karşılıyor ve buna eşlik eden yoğun bir nane kokusu. Parfümün genel karakteri gibi çok ideal bir kokuyla başlıyor kokumuz. Orta notaya geçince bildiğiniz yaprak kokuları geliyor. Buram buram bitkisel kokular diyebiliriz. Bu koku yeşil naneli sakızlara çok benziyor. Dikkat edin ama! Yeşil naneli sakızlar.  Nane etkisini hissettirerek ferahlığını hiç eksiltmiyor parfümün. Versace Green Jeans’ın kokusunun daha hafifi ve güzeli gibi geliyor burnunuza. Ben özellikle en sevdiğim kokulardan biri olan ada çayına çok hissedilmese de bayıldım. Kesinlike "fresh" olarak sınıflandırılabilecek bir koku ama alışıldık şekilde mavimsi değil, yeşilimsi bir "fresh" koku ve böyle bir tarz arayanlar çok güzel bir seçenek olabilir.


Alt notaya geçince yapraklar etkisini biraz daha odunumsu bir kokuya bırakıyor ama yeşilimsi karakterini hiç bozmadan sonlanıyor parfüm. Nane kokusu ise uçsa da parfüme ferahlık hissini her daim katıyor. Bence en başarılı bölümü orta notası ve parfüme de genel karakterini başarılı bir şekilde katmış. En başta dediğim gibi bence çok fazla özelliği olan bir parfüm değil ama kokusu yerinde, güzel ve çok fazla yapaylık hissedildiğini düşünmüyorum. Yenilik arayanlar için tavsiye edemem ama yeşilimsi bir ferah koku arayanlara hiç düşünmeden önerebileceğim bir parfüm. Kendimden çok emin bir şekilde şunu söyleyebilirim ki; en amatöründen en profesyoneline kadar kim bu parfümü alırsa alsın midesi bulanmayacaktır ve bir şekilde bazı zamanlarda kullanacaktır. Ev içinde olsa bile... Ancak gerçekten kokudan anlayanlar için bir özelliği olmayan bir parfüm.

Kalite: 2/5 (vasat)   Kişisel Beğenim: 2/5 (kötü)

1 yorum:

  1. sayın cantürk bey parfüm yorumlarınızı beğeniyle takip ediyorum... Sizden bir ricam olacak. Ben yeşilimsi fresh kokuları seven birisi olarak bu parfümün kalıcılığı hakkında bilgi alabilir miyim ? farkedilir bir koku mu? yoksa tene yakın kalan kokulardan mı?

    YanıtlaSil