Joop - Joop! Homme

"Vişneli Captain Black puroları gibi kokuyor."

Tür: Eau de Toilette (Erkek)
Üst Nota: Bergamot, mandalina, limon, portakal çiçeği 
Orta Nota: Yasemin, tarçın, kakule, güneş çiçeği, müge.
Alt Nota: Vanilya, tonka fasülyesi, paçuli, sandal ağacı.
Burun: Michel Almairac
Şişe: Peter Schmidt
Yıl: 1989

Öncelikle bu parfümün resmi içeriğine çok odaklanmamak gerektiğini söylemeliyim. Çünkü net olarak hissedilen tarçın dışında başka esans pek hissedilmiyor. Genel karakter olarak parfüm şekerli bir yapıda. Buna tarçın kokusu bile dahil. Hatta daha da ileri bir şekilde yorumlarsam bildiğiniz şurup kokusu. Kalite olarak kesinlikle iyi değil ve harman iyi dengelenmemiş. Erkeksi değil, çok kadınsı...

Peki bu kadar acımasızca eleştiriyi hak etmeyen tarafı nedir? Tabiki de seveninin çok olması. Rochas, One Million, Black XS gibi şekerli ve pembe-kırmızı tonunda parfümler kadınlar tarafından çok sevilebiliyor. Ne hikmettir ki kalite olarak da vasat parfümler. Demek ki kadınların çoğunun şekerli erkek kokularına karşı bir zafiyeti olduğu gerçek. Ben bunu popüler erkek çocuklarına benzetiyorum. Hani her dönem bulunan ve her ortamda öne çıkan erkekler vardır ya? Flörtöz, kızlarla iletişimi beceren, aslında çok da ilgilenmeyen ama ilgi gören, yakışıklı... İşte bu şekerli parfümler bence o erkeklere benziyor. Bu yüzden de çoğunluk kadınlar için ilgi çekici olabiliyor.

Yani eğer ben tarz erkeklerdenim, kadınların çoğunluğunun beğendiği şeylerden ziyade, kaliteli şeyler ararım diyorsanız bu parfümü almanızı asla önermem. Kalite olarak da zaten düşük bir parfüm; ama ben kokulardan çok anlamam, benim için önemli olan iltifatlar almak diyorsanız şekerli parfümler içerisinde bunu deneyebilirsiniz. Zira alt notasının çok da kötü olmadığını belirteyim. Hatta üst ve orta notanın geçmesini beklersem bu ekşi üzümsü kokuya katlanabilirim bile.


Kalite: 1/5 (zayıf)   Kişisel Beğenim: 1/5 (çok kötü)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder