Cerruti - Cerruti Pour Homme

"Tek bir parfüm arayanlar için ideal, anason temalı tatlı-odunsu kış kokularından. "

Tür: Eau de Toilette (Erkek)
Üst Nota: Mandalina, bergamot.
Orta Nota: Anason, kişniş, fesleğen.
Alt Nota: Sandal, sedir, guaiac.
Burun: Michel Girard, Gilles Romey.

Şişe: Thierry de Baschmakoff
Yıl: 2007

Çok güzel bir tasarıma sahip şişesi olan bir parfüm Cerrutti Pour Homme. Gerçekten modern ve bir o kadar da karizmatik duruşuyla tam anlamıyla Tom Cruise'un Oblivion filminde canlandırdığı karakterin parfümü gibi duruyor. Şişeler üzerinde çok fazla durmamaya çalışırım genelde ama bu beni hakikaten etkileyen bir şişe tasarımı.

Kokuya geçecek olursak, ilk sıktığınızda çok güzel bir mandalina kokusu geliyor. Turunçgil ağırlıklı klasik ve alkolü az bir kolonyamsı açılışa sahip. Koku ilerledikçe tatlımsı ama boğmayan bir mandalina kokusu hakim oluyor. 2-3 dakika içerisinde ise zaten orta notadaki kokular kendilerini göstermeye başlıyor. Üst ile orta nota arasındaki geçiş zaten çok keskin değil. Mandalina kokusu devam ederken kendini baskın olarak gösteren ve parfüme de genel şeklini veren anason kokusu ekleniyor harmana. Kalite olarak mükemmel diyemesem de bence iyi sayılır. Meyvemsi bir karakterden yavaşça odunsu bir karaktere bürünüyor kokumuz. Ferah bir koku ama ne ferahlığıyla ne de ağırlığıyla insanı boğuyor. Şişesi gibi çok karizmatik bir duruşu var. İlk yaptığım benzetme gibi bir bilimkurgu filmine ait bir kokuyu andırıyor. Hani olur ya her nesne köşeli, yerlerde halı yok, grimsi bir oda... Hepimiz görmüşüzdür filmlerde bu geleceğin evlerini. İşte o ortamın kokusuymuş gibi. Bu bölümlerde Cool Water'ı da andıran bir yapısı var ama sadece naneye aldanmamak gerek. Parfüme bir renk verecek olsam, beyaz ile hafif mavi arasını tercih ederdim.

Alt notadaki sedir ve sandal esansları kesinlikle baskın bir şekilde kendini göstererek kokuyu boğmuyor. Net bir şekilde ilerleyen bir koku varsa o da anason kokusudur. Hatta anason kokusunu sevenler için çok hoş bir deneyim bence. Şahsen ben hiç sevmesem de burdaki anason kokusu beni boğmadı. Alt nota bence parfümün diğerlerine nazaran kötü bölümü. Uzun süreli kullanmda insanı boğabileceğini düşünüyordum ama ben daha hiç boğucu bir his yaşamadım. Eğer Jil Sander Sun kullandıysanız, alt nota doğrudan o parfüme benziyor. Sıcak beyaz çikolata kokusuna dönüşüyor ve açıkçası bu kadar tatlılaşması benim için parfümün en kötü yanı olmuş. Ferahımsı havada devam etmesini ve daha odunsu bir karaktere bürünmesini beklerken bu tatlılığın artması beni biraz üzdü.

Genel olarak özetleyecek olursak, anason kokusunun baskın olduğu, yanında eşlik eden yeşillik kokusunu(fesleğen) alabildiğiniz ve rahatsız etmeyen bir baharatımsı kokuya sahip bir harman. Beyaz üzerine eklenmiş hafif bir koyu turkuaz rengini barındıran gibi renge sahip, modern, şık bir parfüm. Eksileri ise kendini belli eden ve çarpıcı bir kokuya sahip olmaması, tekdüze olması, harika denebilecek bir koku olmamasıdır. Benzerleri bulunabilecek bir koku ama bence kesinlikle kötü bir koku değil. Çok fazla tarz aramıyorsanız ve böyle hafif ferah bir koku istiyorsanız size göredir. Alt notanın tatlı bir havası olduğunu lütfen göz önünde bulundurun. Kişisel olarak birçok kokuya göre oldukça başarılı bulduğum, neredeyse herkesin beğenebileceği, aşırı sentetiklik barındırmayan, dengeli bir harmana sahip ve gündelik kullanıma uygun, oldukça güzel bir parfüm.

Açık renkli güzel bir gömlekle hoş bir uyum yakalayacaktır. Bunun dışında giyeceğiniz kıyafet ne olursa olsun sırıtmayacaktır. Genele hitap anlamında bence gayet başarılı olacak bir koku. Bahar aylarında ve yazın rahatlıkla kullanılabilir ama ben kışın da gayet kullanıyorum ve bence kış mevsimine çok değişik bir hava katıyor. Biraz kar ferahlığına eklenmiş hafif baharat havası da zaten mevcut. Ferahlık ve tatlılık arasında ilerleyen, sade bir koku isteyenler için idealdir. Devamlı kullanabileceği bir parfüm arayanlar için çok doğru bir seçim. Net bir şekilde söyleyebilirim ki kokusu hoşunuza giderse bir de Jil Sander Sun Men alın ve onu da yaz parfümü olarak kullanın. Böylece iki parfümle yıllarca kendinizi idare edebilirsiniz.

Kalite: 2/5 (vasat)   Kişisel Beğenim: 3/5 (normal)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder