Lacoste - Style In Play

"Çok ferah olmayan bir yeşil elma ve tahta kokusu..."

Tür: Eau de Toilette (Erkek)
Üst Nota: Yeşil elma, ferah kokular, yeşil kokular.
Orta Nota: Yasemin, sedir yaprakları.
Alt Nota: Değerli odunlar, beyaz misk, paçuli.
Burun: Firmenich

Şişe: Lutz Herrmann
Yıl: 2004


Sıkar sıkmaz yeşil elma kokusunu alacaksınız. 5-10 saniye boyunca çok doğal bir koku olarak algılıyorsunuz ama sonradan biraz yapaylık duyuluyor. Derken 2-3 dakika sonra marangoz kokusu gelmeye başlıyor. Evet, bildiğiniz talaşı kokluyormuş gibi hissediyorsunuz. Elma kokusu bu süre boyunca da etkisini kaybetmiyor. Bir marangoz kokusuna birazcık yeşil elma ekleyin. Tıpkı bu koku gibi. Dışarı gözüyle bakarsam kendime çok yakıştırdım ama benim hiç tarzım olmayan bir koku bu. Güzel değil bence.

Orta notada hafif yeşillik kokuları algılıyorsunuz. Aşırı derecede belli olan kokular değil. Elma ve ahşap hakimiyeti hiç eksilmiyor. Üst notasına göre bence biraz daha oturaklı bir bölüm burası. Kötü yanı, buruk bir kokusu olması ve buruk kokunun çok kaliteli olmaması. Esasen parfümümüz oldukça çarpıcı bir kokuya sahip. Kolayca ayırt edilebilir bir koku. Kırmızı bir şişesi olsa da açık yeşilimsi bir havası var. Yeşil naneli sakız kokusunu bile andırıyor bazen. Fark yaratacak bir koku ama bu fark ne kadar hoşunuza gider bilemeyeceğim.

Alt notasında da esasen değişmediğini söyleyebilirim. Elma ve ahşap kokusu her zaman baskın. Kokunun ne kadar sentetik geldiğini bu bölümde daha fazla hissediyorsunuz. Şahsen benim almayacağım bir koku. Küçük tester aracılığıyla analiz ettiğimi ve 2 defa kullandığımı belirteyim. Belki bu yüzden yorumum hatalı olabilir ama fikrimin değişeceğini hiç sanmıyorum. Penye ve kotla birlikte ilkbahar ve yaz için uygun bir koku. Özellikle bu kokuyu çok sosyal erkeklerden ziyade, sosyal ilişkileri iyi ama çok ön plana çıkmayan, ağır başlılığını koruyan gençlere yakıştırırım. Şahsen kendi üzerimde kullansam birçok kişinin yakıştıracağına inanıyorum ama kullanmam zor. Genele hitap olarak bence iyi bir koku fakat ben çok beğenmedim. Asla kullanmam diyebileceğim bir koku da değil. Yorumlara aldanıp da hiç düşünmemezlik etmeyin. Bir defa denemenizi tavsiye ederim. Çünkü bazı kişilerin aradığı koku tarzı olabilir. Tüm bu açıklamamın özeti  şudur: Çok ferah olmayan bir yeşil elma kokusu.

Kalite: 2/5 (vasat)   Kişisel Beğenim: 3/5 (normal)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder