Lancôme - Miracle Homme

"Modern maskülen diyebileceğim, zarif bir sonbahar kokusu."

Tür: Eau de Toilette (Erkek)
Üst Nota: Kırmızı biber, yosun, akçaağaç yaprağı.
Orta Nota: Kahve, sedir.
Alt Nota: Vetiver (kabe samanı), gayak (peygamber ağacı), gül ağacı.
Burun: Francis Kurkdijan
Şişe: Charles Boussiquet
Yıl: 2001

İlk sıktığınızda çok keskin bir koku geliyor. Alttan alta bir tatlılık da barındırmıyor değil. Biber kokusu kendini hissettirirken parfüm genel hatlarıyla odunsu bir kokuda. Bu daha çok kuru odunlar gibi bir koku. Kokumuz genel hatlarıyla da kuru zaten. Miracle'ın kadın parfümündeki başarısı bunda yok. Neden böyle olmadığını anlatacağım. Zaten yanılmıyorsam üretimden kalkmış olduğunu duydum. İlgi çekici pek bir tarafı yok. Kapağından koklarsanız çok güzel, sıkarsanız da ortalama üstü bir koku. Orta notaya geçişi çok daha iyi.

Orta notaya bakarsak kahve kokusunu çok net alırsınız. Çok güzel bir kahve kokusu ama kokuya daha da kapalı bir hava katıyor. Yine de tekrar ediyorum, parfümü bence çok güzel hale getiren harika bir kahve kokusu yayılıyor. Bu bölüm size sürekli bileklerinizi koklatabilir. Kesinlikle feminenliği ağır bir koku değil. Aksine modern bir maskülenlik taşıyor.

Alt notada orta notanın güzelliği bozuluyor. Hem kave kokusunın güzelliği azalıyor hem de çok sarımsı bir koku gelmeye başlıyor. Sarımsı dediğim turunçgil ekşiliğinde değil, kuru yapraklar üzerine kahve atılmış gibi bir koku. Açıkçası harmanına bakarak bu kokunun nasıl olduğunu çıkaramazsınız. Çünkü harman baya iyi dengelenmiş. Kapalı ama rahatsız etmeyen bir koku yayıyor alt nota. Bence oldukça da elegant. Genel hatlarıyla tam bir modern erkek kokusu. Yıllardır bildiğim bir koku ve ben seviyorum.

Biraz karmaşık anlatmış olabilirim. Genel hatlarıyla toparlayacak olursak, modern maskülenlik taşıyan bir koku. Bence kalite olarak gayet iyi bir parfüm. Harman oldukça dengeli ve sırıtmıyor. Sanatsal olarak oldukça başarılı. Özellikle kahve kokusu muhteşem. Kusuru az olmasıdır bu kokunun hatta. Ancak en başta dedim ya başarılı olamadı diye. Çünkü çok sönük ve genele hitap olarak zayıf. Yani üzerinize sıksanız kendinizin duyması bile çok zor. Sanat filmleri vardır ya çok izlenilmeyen ve beğenilmeyen. İşte Miracle Homme bence onun gibi. Özellikle fiyatlarının da çok yüksek olduğunu gördüm. O yüzden tavsiye etmem ama koklayamayan herkes için de üzülürüm. Tam bir sonbahar kokusu. Hatta sonbahara bu kadar yakışan pek koku bulamazsınız. Esmer tenliler için uygun olduğunu düşünüyorum. Ne çok spor ne de çok resmi giyinmemek lazım ama tüm kıyafetleri götürebilecek yapıda. En önemli artısı kalite olarak çok başarılı ve elegant olmasıdır.

Kalite: 3/5 (ortalama üstü)   Kişisel Beğenim: 4/5 (iyi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder