Davidoff - Adventure

"Haddinden fazla tatlılık barındıran, turunçgil ve baharat harmanı..."

Tür: Eau de Toilette (Erkek)
Üst Nota: Mandalina, bergamot, portakal, karabiber, Paraguay çayı.
Orta Nota: Yenibahar, siyah susam.
Alt Nota: Sedir ağacı, beyaz misk, vetiver (kabe samanı).
Burun: Antoine Lie
Yıl: 2008

Kapağından kokladığınızda tatlı bir turunçgil ve baharat karışımı bir koku sizi karşılıyor. İlk sıktığınızda da tatlı bir turunçgille açılıyor parfüm. İçerisinde kullanılan baharat esansları bile tatlı olarak seçilmiş. Tatlı kokuları her ne kadar sevmesem de bu parfüm biraz hoş bir tatlılığa sahip. Silver Shadow tarzında ağır olmasa da ona yakın bir tatlılığa sahip. Turunçgilli bir tatlılık olması da parfümü yaz parfümü gibi gösteriyor.

Orta notaya geçtiğimizde yumuşacık bir portakalımsı koku alıyoruz. Açık bir şekilde bu turunçgillere eşlik eden baharatsı kokuları ben oldukça beğendim. Böyle sıcak bir günün akşamında günlük olarak rahatlıkla kullanılabilecek bir parfüm. Aslına bakarsanız Adventure'ın çok fazla anlatılacak bir tarafı da yok. Tatlı baharatlı bir tatlı portakal kokusu düşünün sadece, işte o. Ben şahsen orta notasını sevdim. Harikalar yaratacak düzeyde değil ama gündelik bir şekilde sıkılabilecek bir yapısı var. Özellikle başlardaki biraz daha keskin olan baharatın yumuşaması da bence iyi bir gidişat.

Alt notası yok. Bildiğiniz yok. Çünkü parfümün kalıcılığı o kadar zayıf ki alt notayı alamıyorsunuz bile. Bu bölümü tarif edebilecek en güzel şey tatlı bir portakalın kabuğunun kokusu olur. Hani sulu sulu, tatlı ve şekerli portakallar olur ya kokuları çok yoğun bir şekilde duyulur. İşte o koku gibi ama kesinlikle şeker yoğunluğu boğmuyor insanı. Vetiver de bu bölümde kokuyu yumuşatan bir yapıda seçilmiş.


Özetleyecek olursak baharat ve özellikle karabiber ağırlıklı bir turunçgil açılışına sahip ve bence oldukça güzel bir açılış. Yumuşak portakalımsı ve hafif baharatlı bir yapıda orta notaya sahip ve fena sayılmayacak düzeyde iyi. Çok fazla yumuşak bir alt notaya sahip ve parfümün en zayıf noktası. Kalıcılık olarak çok kötü, farkedilirlik ortalama düzeyin biraz altında. Yaz ve bahar mevsimlerine uygun ama özellike yaz aylarının geceleri ve gündüzlerine uyum sağlayabilecek bir yapısı var. Gündelik parfüm olarak nitelendirebileceğimiz türden. Sanatsal açıdan bakıldığında çok iyi bir harman değil ama günümüzün sentetikleşmiş esanslarından oluşan parfüm endüstrisine göre iyi. Yaş için 22-30 arası diyebilirim. Daha üstüne de uyum sağlar mı, sağlar.

Kalite: 1/5 (zayıf)   Kişisel Beğenim: 2/5 (kötü)

1 yorum:

  1. Yorum yapan arkadaşlar kokunun kalıcı olmadığını sogluyorlar6

    YanıtlaSil