Hugo Boss - Hugo Energise

"Liseli bir gencin kullanabileceği ortalama bir koku."

Tür: Eau de Toilette (Erkek)
Üst Nota: Limon, pembe biber, nane, kakule, ananas yaprağı, mandalina, kumkuat.
Orta Nota: Ardıç, kişniş, muskat (küçük Hindistan cevizi), frezya, yasemin.
Alt Nota: Vanilya, deri, çikolata çekirdekleri.
Burun: Claude Dir
Yıl: 2005

Harmanına baktığımızda birçok farklı esans görüyoruz. Aslında birden çok sitede yazanlardan oluşan bir bilgi bu ve ben içeriğine çok da güvenebilmiş değilim. Bu yüzden biraz daha bu bilgilerden bağımsız yorumlamaya çalışacağım. İlk sıkıştıa buram buram bir tatlı mandalina kokusu alacaksınız. Bunun için herhangi bir tecrübeye hiç gerek yok. Hafif bir sentetiklik var ama yine de oldukça iyi bir mandalina kokusu. Biraz sonra bu mandalinayı destekleyen esanslar açığa çıkıyor ve bunların hafif baharatlar olduğunu görüyoruz. Pembe biber oldukça net bir şekilde parfümün üst notasını oluşturuyor. Bunun dışında biraz deneyimli biriyseniz yeşilimsi bir koku alacaksınız. Bir şeylerin yaprağı kullanılmış gibi ve bu ananas yaprağı olabilir ama açıkçası ben bu bölümde çok yoğun bir ananas kokusu da almadım değil. Hatta bence internetteki bilgilerde bir karışıklık var ve parfümün üst notası ananas içeriyor. Kullanılan baharatları net bir şekilde almak pek mümkün değil ama oldukça hafif baharatlar oldukları belli. Üst notayı tanımlayacak olursam baharatlı bir mandalina ve ananas kokusu diyebilirim.

Orta notada ve hatta parfümün çoğunda bu bahsetmiş olduğum ananas-mandalina karışımını hissedeceksiniz. İyi bir karışım olmasına rağmen sentetiklik kabul edilebilir düzeyde bulunmakta. Peki ne eklendi diye düşünecek olursak yeni baharatlar ve biraz çiçek kokusu diye cevap verebiliriz. Genel olarak ise tatlılık yerini ekşiliğe bıraktı. Bu ekşimsi kokuyu biraz frezya çiçeğine benzettim. Hissiyat olarak düşünürsek böğürtlen, frambuaz tarzı bir koku gibi geliyor burnumuza. Aslına bakarsanız detaylı bir incelemede meyve kokularının kaybolduğunu görebilirsiniz ama hissyat yine bir meyve parfümü şeklinde devam ediyor. Ekşimsi ve kırmızı meyvelerden oluşan bir hissiyat... Baharatlar yine çok net bir şekilde belli değil ama varlıklarını hissettiriyorlar. Kalite olarak çok iyi bir iz bırakmamış olsa da bence çok ama çok güzel bir koku şöleni parfümün bu bölümleri.

Alt notanın başlarında ve hatta orta notanın ortalarında parfüme ahşap tarzında bir koku ekleniyor. Çok fazla altyapıyı değiştirmese de birazcık burukluk ekliyor kokuya. Bunun dışında alt notada parfüm, ekşimsi karakterini korumak için elinden gelen her şeyi yapıyor ama yeniden bir tatlılık hakim oluyor. Bu sefer biraz daha pudramsı bir tatlılık alıyoruz ve sanki hafiften ama gayet hafiften bir vanilya kullanıldığını hissediyoruz. Yine hafiften bir deri hissiyatı da parfümün bu bölümlerinde oluşuyor ama bu dediklerim her koklayanın alabileceği kadar net bir yapıda değil. Biraz parfüme kalıcılık katmak amacıyla yapılmış hamleler gibi duruyor. Peki başarılı olabilmiş mi? Kesinlikle hayır. Malesef ki ne farkedilirliği ne de kalıcılığı iyi olan bir parfüm değil. Hatta oldukça kötü bile diyebilirim. Harmanda yazan kakao çekirdeklerini ben çok da alamadım ama alt nota içerisindeki  kapalı ve tatlı-acı arasındaki toz kokusu kakao olabilir. Eğer öyleyse bence çok iyi bir oran ve seçim olmuş.


Toparlayacak olursam söyleyebileceğim belli başlı şeyler var Energise için. Birincisi koku çok kaliteli değil ve deneyimli kullanıcılar için yapaylık içeriyor. Bu yapaylık çok da abartılacak düzeyde değil çünkü deneyimsiz kullanıcılar için market parfümlerinden üst seviyede. İkincisi frambuaz tarzında ekşimsi bir kokuyla tarif edilebilecek bir parfüm. Üçüncüsü ise genele hitap anlamında fena değil ama kalıcılığı ve farkedilirliği oldukça düşük.

Feminenliği ağır basan bir parfüm ve çok da tarz bir koku değil. Yaz ve bahar aylarında gündelik kıyafetlerle uyum sağlayabilir ve bence beyaz tenliler için daha iyi bir seçim olur. Yaş aralığı benim gözümde oldukça düşük canlandı ve 11-24 arası idealdir derim. İçerisindeki ekşimsiliği çok sevmiş olsam da alıp kullanabileceğim bir parfüm olduğunu düşünmüyorum. Üst notası başarısız, orta notası zevklere açık (bence güzel),  alt notası fena olmayan bir parfüm. Burberry Touch'ın kadınlar için olanına yapı olarak çok benzeyen bir parfüm olduğunu düşünüyorum. Sürekli bir şişesini alıp kullanmayacak olsam da arada bir bu kokuyu duymak beni mutlu eder. Frambuaz, böğürtlen ekşiliğinde, hafif ve tene yakın duran, daha çok bana yaklaşan alsın tarzı bir koku arıyorsanız oldukça iyi bir seçenek olacaktır. Hatta teninize oldukça yakın bir şekilde koklanırsa gayet beğenilebileceğini düşünüyorum ama dışarıda efil efil essin diyorsanız yanlış yoldasınız.

Kalite: 1/5 (zayıf)   Kişisel Beğenim: 2/5 (kötü)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder