Calvin Klein - Euphoria

"Başlarda cezbedici duran, deneyimsiz kullanıcılar için çok iyi, deneyimli kullanıcılar için bayağı bir koku."

Tür: Eau de Parfum (Kadın)
Üst Nota: Nar, hurma, sulu yeşil notalar.
Orta Nota: Lotus çiçeği, champaca çiçeği, siyah orkide.
Alt Nota: Amber, siyah menekşe, maun ağacı, kremsi notalar.
Burun: Ann Gottlieb
Şişe: Fabien Baron
Yıl: 2005

İlk sıktığınızda bariz bir nar kokusu geliyor. Oldukça cezbedici bir koku olduğunu söylemeliyim. Ekşi bir koku ama hakikaten iyi süslenmiş bir nar kokusu. Tekdüze bir yapısı var bu bölümlerin ve parfümün genel yapısının.

Orta notada ise baskın olan ekşi koku hiçbir yere gitmiyor ve üzerine birtakım çiçekler ekleniyor ama bunları tek tek ayırt edemediğimi söylemeliyim. Bilinmesi gereken şey, baştaki ekşi kokunun hiçbir zaman gitmediğidir. Peki hiç koklamayan için nasıl tanımlayabilirim bu kokuyu? Bunu çok düşündüm ve benim kafamda yeni kaynatılan vişne reçeli kokusu canlandı. O kadar aşırı tatlılıkta değil belki ama reçelimsi bir koku olduğunu inkar etmek zor.

Sonlarına doğru parfüm vanilya tarzında bir tatlıliga bürünüyor ve bol şekerli bir reçel kokusuna dönüyor. Çok fazla sentetik bir yapısı var ve sade vanilya kokularını da hiçbir zaman sevememişimdir. Ekşimsi koku bu bölümlerde etkisini kaybediyor ve ikinci sınıf parfüm kokusu alıyorsunuz.


Özetle Euphoria başlarda cezbedici bir kokuya sahipken orta notanın sonları ve alt notada iyice basit bir parfüme dönüşüyor ve Calvin Klein geleneğini bozmuyor. Kalite olarak ortalama bir parfüm olduğunu düşünüyorum. Yaş olarak 24 yaş üstü ve gece kokusu olarak düşünüyorum. Bordo bir elbiseyle iyi bir uyum yakalar ama gündelik kullanıma çok ağır kaçar. Kışlık bir parfüm olduğunu da unutmamak gerek. Herkesin denemesi gerekir çünkü deneyimi az olan tüm kullanıcıların sevebileceği bir parfüm ama bence çok daha iyi seçenekler mevcut. En büyük eksisi günlük kullanıma uygun bir parfüm olmamasıdır. Bariz bir gece kokusu.



5 yorum:

  1. her ne kadar kış için ve geceye daha yakısacak bir koku olarak sizinle hem fikr olsam da bu kokuyu malesf yaz kıs gece gündüz bıkmadan usanmadan kullanan arkadslar tanıyorm ve cok bilinmiş bir parfüm malesef ülkemizde hypnotic posion da oldugu gbi her 10 kadından 8 i calvin klein euphoria kullanıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru Türkiye'de kadınlar bu kokuya takılmış durumda. Çevremde çok fazla kullanan var.

      Sil
    2. keşfedilmeye deger o kadar cook parfüm var ki mesela su sıralar lalique le parfümü cook merk ediyorm

      Sil
    3. Olağanüstü bir parfüm, hiç düşünmeden alabilirsiniz.

      Sil
  2. Keşke almasaydım çok ağır bir koku

    YanıtlaSil